Superbra dag!

Jag har haft en riktig kanon dag idag! Startade dagen på relaxen med Tess, superhärligt! Vi satt där ändå tills vi fick ont i huvudet av värmen ;p Vi var där redan vid tio så efteråt gick vi och handlade lite lunch och gick hem till henne. Vi käkade lite och sen tog vi tag i hennes garderob, den människan har sjuukt mycket kläder!!! Tanken var att vi skulle rensa bort det som hon inte använder, jag är sjukt stolt över henne för hon slängde väldigt mycket kläder! Annars brukar hon vilja spara det mesta men nu gick det som en dans! Jag fick med mig en hel påse kläder också, mestadels sånt som jag inte kunde ha förut, så det var roligt!

När jag kom hem lagade jag lite mat, så nu finns det matlådor inför veckan också, perfekt! Är så jobbigt och tröttsamt att ställa sig och laga mat efter träningen, det hinner bli så sent innan man kommer i säng.

Just nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma och hämta mig, ska upp dit en sväng och hänga lite :)

Puss!


Idag startade dagen tidigt,

för jag skrev högskoleprovet idag, för andra gången i mitt liv, och fler lär det bli! Det gick inte alls bra kan jag säga, jag är verkligen helt värdelös på matte.. Såklart var det dessutom tre delar med matte! Funderar på om jag ska läsa matte, för det här var riktigt pinsamt..

Högskoleprovet tog upp hela dagen och ikväll har Anna varit här och hälsat på och sen åkte vi och handlade lite. Jag handlade verkligen lite, och ändå hamnade det på nästan 1000 kr! Jag tänker inte handla nå mer den här månaden, i ren protest för att allt är så dyrt! Haha!

Jag har precis sett det första avsnittet i den nya säsongen av Så mycket bättre, underbart program! Jag har rätt många favoriter (även om Takida & E-type är oslagbara!!) och i den här säsongen återfinns en av dom, Magnus Uggla! Fullkomligt älskar honom!! Sen är vi ju släkt också ;))

Nu blir det film, Hur man blir av med en kille på 10 dagar, skitbra film!

PUSS!

Den här bilden tog jag idag på Mittuniversitetet, jag satt längst upp under provet och det var ingen dålig utsikt!


Glad överraskning

Eftersom det har kommit lite snö idag och det därför är väldigt kallt, så hämtade jag ner min vinterjacka från vinden. Till min stora glädje var jackan för stor! :D Jag blev ju glad men min plånbok blev ledsen.. Jag sparar pengar som en galning nu, både inför resan till Stockholm om några veckor och även inför resan till London i December. Jag längtar ihjäl mig!

Aja, nu ska jag fortsätta titta på Love happens :)

PUSS!


VP-dagar

Just nu befinner jag mig ute i Östanskär, som ligger ca 5 mil från stan. Vi har Verksamhetsplanering med jobbet sen igår och idag är det alltså dag två. Var en väldigt givande, intressant och framförallt trevlig dag och kväll igår, mycket positivt! Vi hade lite grupparbeten, redovisningar, jag och Lina hade ordnat en tipspromenad och lite lekar, vi åt en fin tre rätters middag och minglade och hade allmänt trevligt.

Nu ska det bli spännande och se vad dag två har att erbjuda, jag och Lina kickstartar den här dagen med en morgonpromenad :)


Tjollahopp!

Idag har det flutit på ganska bra tycker jag, lagom mycket att göra på jobbet. Har även dansat Sh'bam med Lina, som vi alltid gör på tisdagar, hunnit se en film - Crazy stupid love, fullkomligt älskar den (!!), handlat och tagit en kvällspromenad.

Har också kommit fram till att jag nog har nån slags hat-kärlek till den här lilla staden som jag bor i. Jag älskar den för att den är så vacker på hösten och framförallt på sommaren, för att det är nära till havet, det finns en underbar park att spela kubb i, det finns ett väldigt bra videotek, jag har väldigt fina minnen härifrån, vi har en fin teater (som iof nästan aldrig tar in eller får några bra föreställningar) och den är väldigt mysig på sitt sätt. Jag hatar den däremot för att den är så liten, alla (typ) vet vilka alla är, man får ett rykte vare sig man vill det eller inte, den är urtrist på vintern (även om man alltid kan ta en promenad i den vackra naturen som faktiskt finns), vi får alltid (nästan i alla fall) se alla nya filmer på bio ett halvår efter resten av Sverige (om dom ens tar in den man vill se), det finns inte mycket att göra här och det är långa avstånd till det mesta.
Kan fortsätta länge, men det orkar jag inte, ska försöka sova nu.

En bild på "Härnösand by night":


Jag har ändrat mig

Helvete vilken kväll eller ska jag säga natt?! Det som började i en mysig kväll i soffan med film slutade med vin och härligt sällskap istället, inte helt fel!

Wickan, Chrille, Stefan, Rickard och Jens kom hit inatt vid tolv och det hela slutade inte förrän strax efter fem imorse. Sov tre timmar och sen var det dags att åka till Birsta med världens bästa Anna. Det är ju tur att svängarna dit med henne brukar gå snabbt, jag är mer död än levande nu kan jag säga! Ligger i soffan och skakar som ett asplöv. Hann väl sova en timme precis, innan Chrille och Rickard kom hit och väckte mig nyss, var ju nån som var lite väl på lyset och glömde sin mobil här.. Nämner inga namn ;)

Planer för ikväll? Ligga kvar här i soffan, ska väl åka upp med bilen till bättre behövande, mamma alltså. Men det får bli senare, nu ska jag fortsätta titta på Pretty woman :)

PUSS!


Det har gått för långt

Jag har alltid haft den inställningen att om jag behöver lösenordsskydda min blogg, då har nåt gått riktigt snett. Det har det gjort nu, det har gått för långt. Jag tänker inte bjuda dig min olycka, ett snedsteg sker så lätt. I väntan på bättre tider så slutar jag att blogga. Vad jag däremot kan erbjuda dig är ett tips: om du har en iphone, ladda ner quizkampen, bra mycket roligare än min blogg, jag lovar!

Tillbaka

Idag var jag tillbaka till jobbet, det är skönt med en sån där liten paus ibland. Man får lite perspektiv på saker och ting. Tränade efter jobbet, body balance med Tess. Body balance är verkligen superhärligt, det är en stund att varva ner och verkligen använda muskler man inte visste att man hade ens. Onsdagar har blivit heliga för mig, älskar den avslutande avslappningen! Den kan jag leva på länge!

På tal om pauser, imorgon är det en vanlig förmiddag på jobbet, men eftermiddagen är däremot lite annorlunda. Den ska spenderas med bästa prinsen på biblioteket. Vi sitter i en arbetsgrupp tillsammans med två andra och vi ska representera gruppen där och anteckna vad som sägs och jag ska även fota lite. Mötet handlar om domstolens bemötande gentemot de professionella aktörerna som vi har kontakt med och har bjudit in till ett möte, så det ser jag fram emot.

Nu tänkte jag gå och lägga mig, ska försöka vara lite tidig till jobbet imorgon, får väl se hur det går.

Puss!


Fina citat

Känslor är varken rätt eller fel - de bara är tills de inte är längre

När man har haft riktigt bråttom måste man stanna upp och vänta på sin själ


Irriterande

Jag uppskattar inte när saker och ting är röriga och just nu är det lika rörigt på mitt skrivbord som det är i mitt huvud!! Blä..


As simple as that

Since the day I met you, I can't forget you


En dröm

När jag var liten hade jag en dröm. Jag drömde om att när jag blev stor så skulle jag jobba med nånting som innehöll mycket resande, jag skulle bo på många olika hotell på olika platser i hela världen. Jag minns att jag en gång såg framför mig ett stort och fint hotellrum med väldigt vacker utsikt, antingen i Stockholm eller Danmark (av okänd anledning). Just den här gången såg jag mig själv stå vid fönstret och beundra utsikten och utanför föll regnet och jag kände mig bara så otroligt lugn. Snacka om "aha-upplevelse" när jag kom hit och såg allt det här på riktigt! Jag befinner mig i mitt älskade Stockholm, på ett jättefint hotell och vad ser jag när jag tittar ut från mitt fönster, om inte regnet som smattrar mot rutan? Otroligt häftig känsla! Jag känner mig lyckligt lottad!

Direkt från sängen:


I think I'm in heaven!

Jag har precis checkat in på hotellet här i Stockholm, Hilton :D När jag skulle checka in säger hon i receptionen att jag har blivit uppgraderad till ett större rum, med utsikt!! Vilket hotell!! Ibland ska man ju ha riktig tur alltså, rummet är super-duper-fint!


Konstigt inlägg

Jag har precis läst igenom inlägget nedan och ser ju vad konstigt det blev, sjukt rörigt! Men jag orkar inte fixa till den heller, det får vara.

För att slippa behöva fundera så mycket idag har jag försökt sysselsätta mig bäst jag kan. Jag vaknade (som vanligt!) av att Anna ringde, jag hade i och för sig bett henne ringa när hon vaknade, inser ju vad dumt det var när jag tänker efter på när hon brukar vakna.. Sak samma, sen hämtade jag upp mamma som behövde en paus från sitt pluggande och så åkte vi upp på dollarstore, kappahl och sen handlade jag en massa dyra LCHF-grejer, vad sjuukt dyrt det är med såna prylar! Men men, jag ska ge det en månad till så får jag se vad jag gör sen. Efter det var jag ute en timme i stadsparken och fotade lite, var ju 100 år sen jag var ute och fotade, alldeles för länge sen. Ska försöka byta header nån gång framöver när jag har datorn hos mamma, jag har ju fortfarande inget internet hemma..

Hann med att pröva lite nya (och gamla) recept också, blomkålsris, pannkaka med grädde och hallon, stekte lite lax och sen gjorde jag i ordning veckans frukost: oopsies!


Fan också!

Alltså, jag måste vara sämst! Vad är det här? Vad är det som händer? Vad är det jag känner? Jag måste tänka om. Spola tillbaka bandet, trycka på play och sen fundera över när det gick snett? Var det inte sånt här man inte skulle göra? Hur ska jag göra nu? Vad fan hände? Jag har i tre års tid jobbat (det är åtminstone vad jag trott att jag har gjort) med mig själv, för att försöka komma på vem jag är och vad jag vill. Jag kom väl ungefär fram till att den enda gången jag kan var helt mig själv är när jag är just, helt själv. Jag är nog lite av en ensam-varg (återigen, det här är alltså vad jag har trott) Jag vill inte ha några barn, jag vill absolut inte gifta mig och att leva som nunna för resten av mitt liv, ja varför inte? Jag kan göra som jag vill, alltid finnas till och för mina vänner, leva lite som en fågel. Tyckte väl när jag kom fram till allt detta att det lät helt perfekt, vad skulle kunna gå snett liksom? Så, jag har alltså levt efter detta och när folk har försökt "få ihop" mig med nån eller fällt nån "fin" kommentar om att jag behöver någon, så har jag vackert sagt att jag är inte det minsta intresserad och klarar mig hur bra som helst. Låter väl rätt grymt? Ja jo, ändå tills för nån månad sedan, då en person som kommit och gått lite under olika perioder i mitt liv, kommer tillbaka och ja vad ska jag säga? River ner varenda murjävel som jag har byggt upp runt mig som ett skyddsnät. Ett skyddsnät som enligt namnet ska fungera som skydd, skydd mot andra människor, skydd mot känslor, inte så att jag ska bli helt känslokall, men att jag inte ska bli kär eller nåt liknande, för det skulle ju alltså innebära problem (enligt min livsåskådning just då) och som skydd mot andra eventuella jobbiga grejer. Nu känns det som att jag står här helt jävla naken och har blottat hela min själ. Han har alltså lyckats att på bara en månad riva ner precis alltihop. Sjukt dålig konstruktion, eller vad säger du? Det här tvingar alltså mig till en enda sak: Jag måste tänka om. Och hur jävla lätt är det när man på nåt sätt har lyckats lura sig själv i flera år? Jag har inte jobbat med mig själv under dom här åren, jag har ju fan bara flytt! Sprungit som en jävla idiot, det är vad jag har pysslat med. Jag inser ju det nu. Han sa nånting till mig idag som gjorde att jag fick fundera ännu lite till: Varför är du så svår? Du är som en stängd bok, du pratar inte med mig. Du måste börja göra det. Jag som hela tiden har sett på mig själv som en öppen bok, men inser ju nu att jag har varit en stängd bok med dubbla lås. Så fort han kom in i bilden igen så har han dock hittat både nycklarna och låset och börjat låsa upp boken. Vi pratade rätt länge idag, eller ja han har alltså fått suttit och dra ur mig svaren på frågorna han hade, stackarn! När jag var liten så var kärlek det absolut bästa jag visste, det enda jag kunde rita när jag var liten var och är fortfarande, hjärtan och hus. Om det här har varit jobbigt, vilket det självklart har varit, så vill jag inte ens tänka på vad jobbigt det kommer att bli nu. Nu måste jag börja jobba med det här, PÅ RIKTIGT, nu funkar det inte att varken fly eller försöka lura mig själv mer. Det kommer att ta tid och jag tänker ta mig den tiden nu, för jag måste banne mig hitta mig själv nånstans här i djungeln av känslor och snår. Inga genvägar är tillåtna. Från och med nu börjar resan, både resan tillbaka och resan framåt. Jag tänker mig att jag måste göra båda resorna parallellt med varandra, så att jag nånstans hittar den riktiga Emmelie, den äkta versionen det vill säga.

God natt!
Puss <3


En sammanfattning av dagen:

Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej

Ungefär så


Saknad

Hittade gamla mejl idag från 2008 och 2009, skrivna av en person som jag saknar fruktansvärt mycket! Tänker på dig väldigt ofta och undrar hur du har det. Jag hoppas att du trivs där du bor, att du jobbar eller kanske går du i skolan, att du lyckas med det du vill göra och att du når dina drömmars mål! Var du än bor och vad du än gör, så hoppas jag att du har det bäst! Jag bär med mig alla minnen av dig i mitt hjärta varje dag. Jag hoppas att vi ses nån gång och skrattar som vi alltid gjorde förut.

Det var du & jag mot världen, tillsammans var vi oslagbara! Ingen kommer någonsin att kunna ta din plats!


Middagsgäst

Har haft en rätt så fin dag idag :) Började med att baka en laddning med Oopsies, till veckan är det hårdkörning som gäller! Efter en veckas uppehåll med träningen och fuskande vad gäller maten, så håller jag på att få ett mindre psykbryt! Blir arg när jag fuskar med maten, för jag vet ju så väl att det bara puttar mig längre bort från mina mål, och ändå så låter jag det ske. Känner ju dessutom att när jag väl fuskar så blir jag hungrig oftare, får ont i huvet och blir tröttare och på sämre humör, så det är ju aldrig värt det heller. Det här med träningen kunde jag ju i och för sig inte göra nåt åt, har haft så ont sedan jag ramlade så jag tyckte att det var bättre att vila den här veckan, men har känt nu på slutet att jag börjar bli stel i ryggen av att jag inte har tränat nåt, så nu får det vara nog med vila, imorgon blir det i vanlig ordning ett dubbelpass. Trodde aldrig att jag skulle känna så här angående träning, men jag har faktiskt saknat den på bara en vecka! Skumt det där.

Efter bakningen så förberedde jag lite för middagen, jag bjöd nämligen farmor på middag idag :) Plankstek, mums!

Hade även besök av Jozzie och Mats. Mats hjälpte mig med diverse grejer i lägenheten och Jozzie och jag var ute och plockade med oss en del av hösten in, gjorde lite dekorationer till middagen.

Just nu ligger jag i soffan och väntar på att Solsidan ska börja, är inte riktigt ett fan av det programmet men har bestämt mig för att ge det en andra chans!

Nu börjar det! Puss&hej!


Mysterium

Jag var med om ett litet mysterium härom dagen (var med om, säger man så?), med två teförpackningar.. Jag var på jobbet och lämnade mitt rum max 3 min för att först gå till Lottie som har rummet bredvid mitt, och sen gå ut till allkansliet för att prata med Micke, och döm om min förvåning när jag kommer tillbaka till mitt rum och plötsligt står där två förpackningar med te? Dom som känner mig vet att jag inte dricker kaffe, och egentligen inte te heller för jag tycker inte riktigt om varma drycker, men den här hösten har jag liksom gett mig fasen på att jag ska lära mig att dricka te. Jag har köpt en hel del olika sorter för att pröva, har hittills inte hittat nån som faller mig i smaken dock, men jag fortsätter att leta, nånstans måste det ju finnas ett riktigt "Emmelie" te! Tillbaka till saken, det står alltså två förpackningar med te på mitt skrivbord, men vem har ställt dom där? Jag körde lite uteslutningsmetoden, frågade alla som jag kunde tänka mig att det kunde vara, men det var ingen av dom! Jag upptäckte en ny sida av mig själv märkte jag, jag blev stressad av att inte veta vem som ställt dom där! Dagen gick och ingen gav sig till känna, likaså den här dagen. Så jag vet fortfarande inte vem som gett mig teerna. Ingen lapp, inget mejl och inget meddelande på chatten.. Prövade teerna idag och det var rätt goda faktiskt, båda två överraskande nog! Men jag har ju liksom ingen att tacka och sen kan jag ju inte hjälpa att jag undrar varför jag fick dom?

Var kommer dom ifrån?


Biorio!

Jag var på bio med Sanna igår, vi såg Hypnotisören, vääldigt bra film måste jag säga! :D Sen att jag fick sendrag i benet efter typ halva filmen var mindre roligt.. -.- dock tyckte Sanna att det var väldigt kul, inte så konstigt iof, eftersom jag fick sitta med ena benet rätt upp i luften en väldigt lång stund.. xD


<3

You can't hurry love, no you just have to wait..


Våldgästar

Bloggar från Landsarkivet idag, har varit och hjälpt Anna en sväng på jobbet :) Nu ska vi iväg och handla och sen käka nånting på vårt stammisställe ;)

Annars då? Jo, skitdag igen! Fast lite roligt var det ju i och för sig när vi idag lunchade hos och med en ny advokat i stan, han bjöd på smörgåstårta och det säger man ju inte nej till direkt ;)

Puss&hej!


Jävla skitdag!

Ja den här dagen har varit rent förjävlig! Så, jag har bestämt mig för att det här är en riktig tycka-synd-om-mig-själv-dag! Eftersom jag ramlade i sten-trappen ute i trapphuset i lördags så blev det ingen träning ikväll heller, har asont och ett väldigt fint långt grönt blåmärke som ett minne av kvällen, jävla skit! Hoppas verkligen att smärtan avtagit i alla fall lite till imorgon, jag och Lina har ju Sh'bam då och det vill jag inte missa, eftersom jag missade förra veckan.

Nu ska jag mysa ner mig i soffan och äta mat och kolla på film, The ugly truth! Skitrolig film!

Puss&hej!


RSS 2.0