Söndag

Hej! Jag är mitt uppe i plugg-och-jobb-söndagen! Johanna har nästan nyss åkt hem och ja, här har vi så duktigt suttit sen två-tiden ungefär. Enbart för att göra klart för veckans läxor och börja lite på kommande. Just nu sitter jag och skriver om judiska symboler, ganska intressant faktiskt (tro det eller ej), judarna har så otroligt många traditioner och symboler som betyder så mycket och det är så många olika saker som man måste tänka på om man är jude. Jag har precis kommit fram till att jag är sjukt glad att jag är född  svensk!  Tänk dig själv att behöva bygga en lövhydda ute på gården en gång om året och sova i den under bar himmel, och de enda du får äta är ojäst bröd? Nä, det verkar vara lite smått jobbigt jag. Men, är man  född till det så är man, och då är det nog inte lika jobbigt och konstigt som det låter antar jag.
Jag har också varit så duktig att jag har börjat lite smått på filmkunskaps-läxan, var några frågor om vilka vissa personer var och vad dom har haft för betydelse för svensk film historia och sådär.
 
En annan grej som jag måste börja med, skulle egentligen behövt börja med den redan i måndags, men ni vet ju hur det blir, j"ag tar det imorrn istället, jag orkar inte nu" sen sitter man där på söndagen och tänker: "varför började jag inte med det här tidigare?!", är geografi. Jag fattar egentligen inte varför jag valde den kursen, eller okej då, jag har tagit bort vissa ämnen som jag inte känner att jag kommer att ha någon nytta av, och därför så fattades de 100 poäng, och då blev det Geografi A och Spanska A. De som är bra med båda kurserna är att dom är på distans, så jag kan planera lite mer fritt när jag ska göra det o.s.v. Fast problemet med den här veckans uppgifter är att jag såklart inte fattar någonting alls av uppgifterna! Jag börjar ångra att jag valde geografi...

Lördag

Vad hade jag för mig i lördags då? Jo, först följde jag med Mamma & co på bibblan och fikade och lånade en jätte-intressant bok om Numerologi, asbra bok! Den rekomenderar jag verkligen! Handlar om hu rdu med hjälp av ditt namn och personnummer kan räkna ut hur du är som person o.s.v  Skrämmande sann faktskt ;O

Sen var vi också ner en sväng på stan för att inhandla lite grejjer, bland annat en present till min älskling som fyller 18 på trosdag, men tyvärr blev jag inge klokare på det, jag vet fortfarande inte vad jag ska ge honom (har ju köpt en grejj redan, men jag vill ge honom nått mer), men mamma och Jossan hittade något i alla fall. Vad det är säger jag inte, med risk för att Marcus går in och läser :P  Själv fyndade jag ett 1000-bitars pussel till mig själv på rean ;D Får se nu om jag har tålamod till att bygga det bara.

Vidare fortsatte jag att handla maten till kvällen, då jag hade lovat att bjuda älsklingen på matm han har ju bjudit mig så många gånher, så nu tyckte jag tat dte var min tur att bjuda igen lite. Blev ganska bra faktiskt (till min stora förvåning :) ),det blev kyckling-wok med nudlar och currysås och jättegoda grönsaker, och till efterätt fick det bli vaniljglass med päronhalvor, MUMS!

Helgen, som för övrigt passerade förbi i en väldig fart!

Ja, jag tycker veckorna och helgerna börjar gå så fruktansvärt fort, jag tyckte det va nyss jag fyllde år och det i alla fall fanns en liten gnutta sommarvärme, och nu är det helt plötsligt oktober och alla träd är nästan helt kala och löven ligger på backen i en hel drös olika vackra färger. Vart tog sommaren vägen?

Jaja, nog om det! Den här helgen har varit ganska mysig fast den försvann ganska snabbt, i fredags var jag och Johanna in på bibblan en sväng för att leta en bok om stipendier, jag och Johanna har bestämt att vårt projektarbete ska bestå i att åka till London och fota, fota fota! Men för att komma dit så behöver vi lite pengar. Efter det sprang vi vidare upp till Landsarkivet med hoppet att kanske kunna fixa en APU-plats där, men så var inte han som vi skulle prata med där, så vi tog en salladslunch på Ica-Kvantum och gick sedan ner igen för att fråga efter en annan person som kanske kunde hjälpa oss, och då visade det sig att den personen inte heller var där, så typiskt! Så då drog vi ner till stadsparken istället och Johanna fotade lite till en läxa hon hade, och jag och cebbe fick leka modeller, haha xD Men kul var det!


Haha, gillar Cebbe´s min där, ser ut som han är asrädd!


Höst-shopping någon?


UTTRÅKAD!

Ja, precis som rubriken säger, jag är ordentligt uttråkad!! Jag har precis haft historie prov i a-kursen, haha lätt IG! ;) Alltså, jag hade faktiskt pluggat rätt så mycket, trodde jag i alla fall, men så var icke fallet! Eller, ja jag pluggade fyra timmar igårkväll, men sen lessnade jag och jag hade ungefär 3 sidor kvar att läsa, men jag gick och la mig istället med tanken att provet kan ju inte bara vara på de sistnämnda sidorna. När jag sen får se provet idag, haha joru! Då är det till ungefär 80% gjort på just de sidorna! Behöver jag tillägga att till nästa prov så kommer jag att läsa ALLA sidor!

Tillråga på allt så är min andra hälft inte heller här, hon är sjuukis idag också :/ BLI FRISK nu SAJAH! Det är så otroligt tråkigt när du är sjuuk! Johanna, om du läser det här, säg då till din hals att bli frisk, och kom tillbaka till skolan? (A) :)



Min absolut bästa vän i hela världen
Jag älskar dig!  <3

(Okej, bilden är typ asgammal, men jag diggar den! <3)

PUSSHEJ!

I´m back from Småland!

"Vi säljer inga bullar här"  Så klockrent!


Heej!
Nu har jag kommit hem igen, eller ja, egentligen kom jag hem i tisdags, men endå ; P Hade jättetrevligt därnere faktiskt, förutom att dom inte verkar kunna tillaga mat där? Vilken pizza-bagare stoppar inte in en pizza, eller en rulle för den delen, i ugnen? Först beställde jag en Hawaii-rulle, åsså frågar han vad jag vill ha på, Hawaii-pizza=hawaii-rulle, fast med sallad och grejjer? Och sen, när jag väl får den, och vi såklart har åkt "hem" för att äta, då är den kall! och när jag öppnar ser jag till min förvåning en stor kall degklump inrullad i folie? Ursäkta, men VAFAN? man stoppar väl in en pizza i ignen eller? Nä, jag fick en kall degklump med lite sallad i. Konstigt folk dom där smälänningarna...


Aja, nog om det, vad har jag gjort mer än å stört mig på pizzabagare då? Jo, jag var ju på 50-års festen också! :) Det va kul, synd bara att man var så himla trött sen bilresan, man kund eliskom inte riktigt njuta av festen fullt ut, sen hjälpte det ju inte direkt att jag inte kände en kotte där, förutom min pojkvän och hans mamma+sambo då. Men, det var kul endå, god mat och trevligt sällskap.
Vi gjorde inte så mycket mer sen, förutom att hälsa på alla, Marcus har nämligen lite släkt där nere.


Väl hemma har jag suttit och redigerat min dokumentärfilm som ska vara klar den 12 september, alltså på fredag eller nått sånt där. Men jag tror faktiskt att jag börjar på att bli klar med den redan nu. Slutet på filmen är jag väldigt nöjd med, och tyvärr det enda. Början blev inte så bra, och frågorna blev lite konstiga, lite hackiga på nått sätt, jag vet inte. men nu får det bli som det blir helt enkelt, jag orkar inte tänka på den mera. Det får bli det betyg det blir, om det inte blir IG d.v.s, men det ska det ju inte bli. Ja, det är typ det jag har "roat" mig med ikväll, trååkigt! säger jag bara, inte för att jag hade haft något roligare för mig endå, men i alla fall.


Höll ju nästan på att glömma, haha, hag och Johanna har piercat oss nu i veckan också. Den som väntar på något gott och så vidare. Och jag säger bara det, ni som funderat på att göra en piercing i läppen, gör det INTE! Lyssna inte på alla som säger att dte inte gör ont, det gjorde SKITONT! Kan faktiskt erkänna att jag grät lite, vet inte om dte va just för att det gjorde så ont, kan ju ha varit att allt släppte precis när han tröck in nålen, kan ju tillägga att jag gick och var nervös hela dagen, och typ bombarderade stackars Johanna med kommentarer som att jag skulle svimma och sedan dö, haha, ja nervös var jag ! Sorry Johanna ! Men jag överlevde ju! Men jag skulle aldrig göra om det! Trots att jag faktiskt ska pierca tungan snart, men det är en annan historia, får hoppas på att det gör mindre ont. Den gången får jag väl tracka min pojkvän istället för Johanna, eftersom han också ska pierca tungan, samtidigt med mig :)


Nu tror jag inte att jag hade nå mer att säga, får se om kameran vill vara snäll och dela med sig av bilderna, eller om jag måste slå sönder den först. Aja, bonne nuit!


RSS 2.0